Godt at vide: RockShell væggen

RockShell vægsystemets vigtigste bærende del består af RockShell vægprofiler, der er designet som I-formede profiler. Denne type bærende stolper skal anbringes lodret mellem RockShell stenuldselementerne. De tjener som et underlag til at fastgøre både den ydre beklædning og OSB pladerne på indersiden.

Profilerne leveres på byggepladsen i den ønskede længde (for det meste lig med etagens højde). På grund af deres geometri og bæreevne kan RockShell vægprofiler ikke anvendes i hjørner eller som sideprofiler til åbninger i ydervæggen for døre eller vinduer. Her anvendes RockShell endeprofiler.

      

                        

Endeprofiler
Endeprofiler til RockShell vægsystemet er samlet i forvejen og leveres på byggepladsen i den ønskede længde. Basis for alle endeprofiler er to C-formede profiler, som er skruet fast til hinanden, så de danner en lukket kasse, der er isoleret med stenuld indeni. Den afsluttende opsætning af et endeprofil i forbindelse med C-formede profiler afhænger af endeprofilets anvendelse og kan udføres på fire forskellige måder.

Der er fire forskellige muligheder:

1 Hjørner, C-formet profil fastgjort til endeprofilets ene side.

2 Hjørner, C-formet profil fastgjort til endeprofilets to sider.

3 Døre, C-formet profil fastgjort til endprofilets ene side (etagehøjde) og delvist på den anden side (for en overligger).

4 Vinduer, C-formet profil fastgjort til endeprofilets ene side (etagehøjde) og delvist på den anden side (for brystningsisolering og for en overligger).

Med henblik på vindues- og dørsektioner er det andet C-formede profil ikke beregnet til at blive placeret i højder, hvor der skal monteres vinduer eller døre.