Godt at vide: Fundament

Da fundamentet er basis for RockShell væg-systemet, er det af særlig stor betydning. Der skal fokuseres på korrekt design og en nøjagtig udførelse af fundamentet for at sikre en fejlfri montering af vægsystemet.

Fundamentet skal fremstilles af beton med en kvalitet på mindst C20/25. Anvendelse af et lag mørtel, lette betonblokke eller lignende materiale oven på fundamentet forøger risikoen for fejl i underlaget på grund af høje punktbelastninger på underlaget.

Fundamentet skal bringes i vater med en nøjagtighed på ± 1 mm over 3000 mm. Udover forskellen i nivelleringen af fundamentet mellem to punkter, kræver det især, at der undgås huller eller fordybninger i overfladen eller grus, der stikker frem fra overfladen. Det anbefales at opsætte betonforskallingen så nøjagtig som muligt for at kunne bruge den som hjælp til afretning af den våde beton.

 

                         

Fundamentet skal være 12 mm bredere end bundprofilet for at følge kravene til kantafstanden til fundamentboltene, som anvendes til at forankre RockShell vægsystemet. Det vil sige, at det skal være mindst 164 mm bredt.

Fundamentet er ikke en del af RockShell vægsystemet, men er altafgørende for monteringen af RockShell systemet. Der stilles krav til kvaliteten af beton og til den øverste flades jævnhed og niveau. Der foreskrives en minimumsbredde for fundamentet for at sikre tilstrækkelig kantafstand til de bolte, der anvendes til at fastgøre RockShell vægsystemet til fundamentet.

Særlige krav:
• Beton ≥ C20/25
• Nøjagtighed ±1 mm over 3000 mm længde
• Bredde ≥ 164 mm